Πολιτική Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ζαφειράκης Βίδες • Η Πηγή της Βίδας από το 1970
Μαζί Φτιάχνουμε Έναν Καλύτερο & Βιώσιμο Κόσμο!

Η εταιρεία Ζαφειράκης Βίδες ανέκαθεν είχε σκοπό να λειτουργεί με το δυνατόν λιγότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Για το λόγο αυτό στόχος της ήταν να μειώνει την ετήσια κατανάλωση ενέργειας αλλά και να ανακυκλώνει τα αχρείαστα υλικά από τις διεργασίες της. Έτσι, με την τοποθέτηση ειδικών μπλε κάδων στις εγκαταστάσεις της προβαίνει σε ανακύκλωση υλικών συσκευασίας και χαρτιού, καθώς επίσης και των υπόλοιπων ανακυκλώσιμων υλικών (αλουμίνιου, γυαλιού, κ.ά.) που αγγίζουν στο σύνολο τους 18 τόνους ετησίως.

Καθότι όμως δυστυχώς οι ανάγκες για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για τη βιώσιμη ανάπτυξη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τελευταία, η επιχείρηση Ζαφειράκης Βίδες εναρμονίζεται με αυτό και επεκτείνει ανάλογα τις δράσεις της και σ’ αυτόν τον τομέα.

Έτσι, σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ αλλά και την ΑΦΗΣ ΑΕ, προβαίνει τον τελευταίο χρόνο και σε ανακυκλώσεις ηλεκτρικών συσκευών και μπαταριών αντίστοιχα και στα 3 σημεία πώλησης που διαθέτει. Επιπλέον, σε συνεργασία με τη Watt + Volt, έχει εγκατασταθεί φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων για δημόσια χρήση στην έδρα της εταιρείας Δεμέστιχα 9, Θεσσαλονίκη.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, επιδίωξη της εταιρείας είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, στη Θεσσαλονίκη και στο Καλοχώρι, εντός του 2023 για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της, ώστε να επιτύχει το μηδενικό αποτύπωμα εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα σε αυτόν τον τομέα.

Τέλος, για περισσότερες προτάσεις και ενημερώσεις για θέματα βιωσιμότητας η Ζαφειράκης Βίδες έχει δημιουργήσει ένα γκρουπ στην ιστοσελίδα της Facebook με όνομα Together We Build a Better & Sustainable World καθώς κρίνει το θέμα ύψιστης σημασίας και άμεσης προτεραιότητας για τη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου των επόμενων γενιών!

Ανακυκλώνουμε

18

Τόνους Υλικού τον Χρόνο

Αντικαταστήσαμε

200

Λαμπτήρες σε LED Χαμηλής Κατανάλωσης

Μειώσαμε

9950

Kwh την Κατανάλωση Ηλεκτρικής Ενέργειας το 2022

Εγκαταστήσαμε

1

Φορτιστή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων